Co stojí za skvělým zdravím? Jak dosáhnout bezkonkurenční a nekonečné hladiny vitality, energie a síly? Kde hledat tajemství trvalé změny, a to v kterékoliv oblasti života?

Bez ohledu na to, jak extrémní, zázračný, obtížný cíl si v životě stanovíte, většiny z nich je možné dosáhnout pomocí správné strategie a snahy.

Člověk dokáže vystoupit na Mount Everest, uzvednout 180 kilogramů, nespat 72 hodin nebo zhubnout 13 kilogramů během 30 dnů a dosáhnout tak velkého osobního vítězství.

Skutečným měřítkem úspěchu však není cíl samotný, nýbrž schopnost dosáhnout změny, která přetrvá i navzdory postupu času, změně kontextu i podmínek. Změny, která zapadnou do našeho života jako puzzle.

Jak toho docílit? Trvale udržitelná změna a vnitřní naplnění vyžadují přístup a mentální nastavení založené na neutuchající oddanosti následujícím principům:

1. Vytvořte si silný základ

Když chcete, aby něco rostlo nebo prospívalo, musíte tomu vytvořit silný základ. Strom musí zapustit kořeny do půdy bohaté na živiny, lvice se musí naučit lovit a chránit své mladé a maratonec si musí vytvořit základ vytrvalosti a síly.

Váš základ sestává ze 3 částí:

Vynikající přístup, mentální nastavení a efektivní strategie pro tvorbu životního stylu a zvyků, které budou neustále vykazovat výsledky.

V oblasti zdraví potřebujete například silný psychický základ, díky němuž si vytvoříte názory a emoce, které vám budou sloužit. Potřebujete také fyzický základ včetně strategií, jako jsou dýchání, hydratace, zásaditost, fyzická síla, pohyb a struktura.

Nezapomeňte na neměnný životní zákon: Za 80 % úspěchu v životě stojí váš přístup, za 20 % úspěchu mechanika.

2. Čelit výzvám znamená růst

Se silným základem máte připravenou půdu nejen k tomu, abyste mohli čelit výzvám, ale také k tomu, abyste je plně využívali ke svému růstu.

V životě nejde o dokonalost; jde o růst. A růst přichází s překonáváním překážek, které se před námi objeví. Jen tak se posuneme dál…

3. Oslavujte a odměňujte se průběžně

Připravte se na výhru. Veškerý pokrok vzniká při oslavách vítězství. Nečekejte s odměnou, až zhubnete 20 kilogramů nebo až dokončíte závod Ironman. Slavte i malé úspěchy, protože bez nich by nebylo těch velkých.

Chvalte se. Protože díky těmto soukromým oslavám úspěchů vzniká hlad po ještě silnějším základu, touha po dalším vítězství. Tím posouváte standard toho, co dokážete, a osvojujete si rituály a zvyky nezbytné pro začlenění tohoto trvale udržitelného úspěchu do svého života.

Přeji vám hodně štěstí, oslav a opravdu pevné základy!

Kategorie: Blog