Tyto netradiční burgery připravíte výjimečně rychle a snadno, zejména, když se podávají syrové. Celá jejich příprava zabere asi jen 10 minut. Burgery jsou chuťově vynikající a plné výživných látek, ať už jsou syrové (kdy je uchovaný vysoký obsah enzymů) nebo opečené.
Jedná se o vydatné, výživové karbanátky, takže když si dáte jeden s míchaným zeleným salátem, obvykle postačí jako hlavní jídlo. Také je můžete servírovat na celozrnné housce.
Vhodně je dochutíte například salsou z černých fazolí s limetkou (blog – recepty) nebo mangovým čatní (blog – recepty) .
Postup přípravy burgerů:
Tento postup platí u všech receptů na burgery.
Všechny přísady vložte do kuchyňského robotu nebo mixéru. Mixujte, dokud není vše dobře promíchané. Pokud máte radši hrubší karbanátky, mixujte kratší dobu. Z hmoty vytvarujte dva burgery, které můžete podávat buď syrové nebo pokud chcete karbanátky pečené, lehce je potřete kokosovým olejem a pečte 35 minut při teplotě 150 ∞C. Také je můžete zlehka osmažit na středním ohni, dokud nedostanou zlatohnědou barvu.
Mandlový burger se lněným semínkem
Porce: 2 středně velké karbanátky
Ingredience:
2 stroužky česneku
1 šálek mandlí
½ šálku lněného semínka
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce kokosového či konopného oleje
mořská sůl podle chuti
Burger z vlašských ořechů s konopným semínkem
Porce: 2 středně velké karbanátky
Ingredience:
1 šálek vlašských ořechů
½ šálku konopných semínek
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce kokosového či konopného oleje
½ lžičky bazalky
½ lžičky oregana
mořská sůl podle chuti