Doplňuje jídlo, s nímž je podávané a nepřebíjí chuť, jako je tomu u mnoha kupovaných výrobků. Čatní je kvalitně výživné – když ho přidáte k jídlu, zvýšíte obsah bílkovin, esenciálních mastných kyselin a vlákniny.

Vyzkoušejte ho jako omáčku k namáčení krekrů, omáčku k burgeru nebo na pizzu.

Porce: asi na 2 ½ šálku

Ingredience:
7 velkých čerstvých nebo namočených sušených datlí
½ šálku vody
2 velká manga
1 stroužek česneku, prolisovaný
¼ jablečného octa
1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
1 lžíce kokosového oleje
¼ lžičky kajenského pepře
¼ lžičky mořské soli

Příprava:

Nasekejte najemno 3 datle. Zbylé 4 datle rozmixujte s ½ šálkem vody. Oloupejte mango a pokrájejte ho na kostičky. Rozpatle pánev na mírném ohni a nasypte do ní všechny ingredience. Udržujte v mírném varu 25 minut.

V lednici vydrží týden.

Kategorie: BlogRecepty