Kolik z vás se zamyslí nad tím, jaké reakce vyvolá v našem organismu jídlo, které jíme? Protože jídlo dovede náš organismus podpořit, ale také ho oslabit.

Jídlo může dokonce významně ovlivňovat zvládání našich emocí. Dostatečný příjem správných živin totiž podporuje vnitřní rovnováhu a ta je zdrojem vaší pozitivní nálady. A nejen to – energie, kterou potřebujeme k zvládání fyzických aktivit, je tvořena tím, co a jak jíme. Správné jídlo dodává živiny k tvorbě dostatečného množství energie. Zvládáte pak pracovat, pečovat o rodinu, cvičit a sportovat. Špatné jídlo z vás naopak energii vysává, zvyšuje se únava a snižuje psychická odolnost.

Co jídlo ovlivňuje?

Energii

Každý chce začít nový den s energií a chutí, chceme se cítit svěží a plní života. Aby naše orgány správně fungovaly a neubíraly nám energii, kterou potřebujeme pro náš aktivní život, musí se pravidelně čistit. Proto je třeba konzumovat jídla, která orgány nejenže nezatěžují, ale také pomáhají s jejich očistou. Týká se to i toho, co se dostává do organismu zvenčí, přes kůži (kosmetika, hygienické prostředky).

Imunitu

Tělo musí být silné a odolné, aby dokázalo bojovat s chorobami. Potrava nám pomáhá vytvořit silný základ, díky kterému je naše vnitřní prostředí odolné. Správně složená strava může podpořit léčbu celé řady nemocí, od drobných bolístek až po život ohrožující nemoci.

Krásu

Dostatek důležitých živin má vliv i na náš fyzický vzhled. Při nesprávné výživě budeme vypadat nemocně a unaveně, zatímco se zdravým stravováním budou naše vlasy a pleť zářit.

Radost ze života

Jídlo nás učí sdílet, oslavovat a milovat. Jíme ho, abychom cítili pohodu. Musíme si však být vědomi i jeho negativní stránky a tyto nástrahy znát, aby pro nás jídlo bylo potěšením a ne zdrojem bolestných zkušeností.

Kategorie: Blog

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder