Tato salsa s chutí citrusů patří mezi mé oblíbené omáčky. V létě si ji dávám k večeři s čočkovými krekry s kari (blog – recepty) jako hlavní chod.

Osvěží a přitom poskytuje tělu vyváženou výživu. Salsa je také dobrá k burgerům (blog – recepty) nebo na namáčení zeleninových krekrů (blog – recepty).

Porce: asi na 2 šálky

Ingredience:
šťáva z ½ limetky
1 stroužek česneku, najemno nasekný
1 rajče, nakrájené na kostičky
½ cibule, nakrájené na kostičky
1 šálek černých fazolí, uvařených
1 šálek nahrubo nasekaného nebo natrhaného zeleného koriandru
1 lžíce balzamikového octa
1 lžíce konopného oleje
½ lžičky kajenského pepře
¼ mořské soli

Příprava:

V misce smíchejte všechny přísady a nechte omáčku pár hodin rozležet při pokojové teplotě, aby se chutě smísily.

V lednici vydrží až týden.